پیام مازند
مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی:
خشکسالی خودکفایی در تولید گندم را به 70 درصد کاهش داد
سه شنبه 30 شهريور 1400 - 17:31:18
پیام مازند - ساری - مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: خشکسالی و کم‌آبی در یک سال گذشته میزان خودکفایی در تولید گندم کشور را از 95 درصد به 70 درصد کاهش داده است.

به گزارش ایرنا، فرامک عزیز کریمی روز سه شنبه در دومین نشست مجازی از سلسله نشست های امنیت غذایی با عنوان امنیت غذایی کشور در شرایط فعلی و در برنامه ها که به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد ، افزود: در سال های زراعی 95 و 96 درصد خودکفایی تولید گندم در کشور 100 بود که در سال زراعی جاری با 30 درصد کاهش به 70 درصد رسید.
وی چالش کم آبی در بخش کشاورزی را جدی و نگران کننده توصیف کرد و گفت : باید به سمت نصب سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی باشیم.
این مسئول با بیان اینکه، 70 درصد نیاز قند و شکر کشور در داخل تولید می شود ، ادامه داد : 90 درصد از نیاز بازار به حبوبات هم در داخل کشور تولید و تامین می شود.
عزیز کریمی گفت : تنها در یک قلم از حبوبات یعنی عدس واردات داریم و سالانه 80 تا 90 هزار تن عدس از کشورهای مختلف از جمله کانادا به کشور وارد می شود.
افزایش حدود 20 درصدی تامین برنج در داخل
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از افزایش 10 درصدی تامین برنج مورد نیاز کشور در داخل خبر داد و گفت : در ابتدای دهه 90 ، 50 تا 60 درصد نیاز کشور به برنج سفید در داخل تولید می شد که این رقم در سال جاری به 70 درصد رسید.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت برنج ربطی به میزان تولیدات در این حوزه ندارد، افزود : امسال 670 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به کشت شلتوک اختصاص داشت.
عزیز کریمی نیاز کشور به برنج سفید را سه میلیون تن اعلام کرد و گفت : همانند سال گذشته 2.2 میلیون تن برنج سفید در کشور تولید خواهد شد.
وی افزود : در بحث روغن نباتی 80 درصد وابستگی داریم و باید به سمت تولید دانه های روغنی و کلزا در حرکت باشیم.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد با اظهار این که 70 درصد تولیدات کشاورزی ایران در بخش زراعت است ، گفت : سالانه 91 میلیون تن محصولات کشاورزی در این حوزه در کشور تولید می شود.
وی افزود: 12 میلیون هکتار از اراضی کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود که از این میزان 6 میلیون هکتار به صورت دیم و 6 میلیون هکتار به صورت آبی است.
عزیزکریمی گفت : در مجموع سالانه 130 میلیون تُن محصول کشاورزی و 16 میلیون تن گوشت دام، طیور و آبزیان در کشور تولید می شود.
در این نشست مجازی محمد جواد عسکری ، رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و قربانعلی نعمت زاده، استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به عنوان دیگران سخنران به صورت ویدئو کنفرانسی حضور داشتند.
این نشست مجازی به همت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد.
سالانه بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود که شامل حدود یک میلیون تن برنج سفید، 2میلیون و 500 هزار تن مرکبات، 180 هزار تن گوشت سفید، حدود 100 هزار تن انواع آبزیان است. همچنین 90 درصد کیوی کشور در مازندران تولید می شود. انواع گل و گیاه، گندم، علوفه و، کلزا هم از دیگر تولیدات بخش کشاروزی مازندران است. در مجموع مازندران 11 درصد ارزش افزوده محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
برچسب‌ها
گندم کشاورزی برنج خودکفایی

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/231141/خشکسالی-خودکفایی-در-تولید-گندم-را-به-70-درصد-کاهش-داد
بستن   چاپ