پیام مازند
نقش محمودآباد مازندران در تامین امنیت غذایی کشور
شنبه 18 فروردين 1403 - 12:14:23
پیام مازند - ایسنا/مازندران استان مازندران با تولید سالانه بیش از 7 میلیون و 500 هزار تن انواع محصولات کشاورزی حدود 11 درصد ارزش افزوده و 7 درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
دولت سیزدهم در مازندران یکی از اولویت‌های خود را توسعه بخش کشاورزی اعلام کرده و با پیگیری مسئولان ملی و استانی تلاش بر این است تا این ظرفیت افزایش یابد.
تامین 42 درصد برنج کشور در مازندران
تولید برنج یکی از مهم‌ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از 1 میلیون تن، 42 درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.
مجموع باغ‌های مرکبات مازندران 112 هزار هکتار است که از این میزان 110 هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران 80 هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، 30 هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
رشد 16 درصدی تولیدات زراعی در دولت سیزدهم
تولید محصولات زراعی در استان از 3 میلیون و 20 هزار تن در سال 1400 و ابتدای دولت سیزدهم به 3.5 میلیون تن در سال 1402 رسید که رشد 16 درصدی داشته است.
در مجموع شاخص‌های کشاورزی مازندران نسبت به سال اول دولت سیزدهم به طور میانگین از رشد 53 درصدی برخوردار بوده است و امید است در سال 1403 با توجه به شعار سال که از سوی رهبر انقلاب به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیده شد، این عملکرد ارتقاء یابد تا بیش از پیش متوجه اهمیت تولید در کشور باشیم.

پیام مازند

سهم مهم محمودآباد در تامین امنیت غذایی کشور
در سال‌های اخیر به خصوص از سال 1394 حدود 761 هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان محمودآباد با اعتباری بالغ بر 74 میلیارد تومان تجهیز و نوسازی شد که در توسعه کشت تاثیر مثبت داشت.
با تجهیز و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی این شهرستان، امکان کشت دوم و گاهی سوم به دلیل رفع شرایط ماندابی فراهم شد که علاوه بر کاهش حدود 30 درصدی هزینه‌های تولید، موجب افزایش 10 تا 20 درصدی تولید محصول در واحد سطح شده است.
سالانه 30 هزار هکتار از اراضی محمودآباد زیر کشت برنج می‌رود که علاوه بر در اختیار گرفتن سهم 13 درصدی از اراضی زیر کشت استان، سهم مهمی نیز در تولید برنج منطقه و تامین امنیت غذایی کشور دارد.
محمد هادی زاده در گفت‌وگو با ایسنا گفت: پس از شروع سال 1403، یک مورد حکم قلع و قمع در سطح 6 هزار مترمربع و دو مورد تبصره 2 ماده 10 تغییر کاربری اراضی کشاورزی بصورت تفکیک و دیوارکشی در 500 مترمربع و با دستور قضایی در محمودآباد اجرا شد.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد افزود: این دو مورد در اراضی زراعی حریم شهر محمودآباد در سطح 6 هزار مترمربع که به صورت سنگ و نخاله‌ریزی مورد تغییرکاربری غیرمجاز قرار گرفته بود، با اخذ حکم قطعی قلع و قمع مراجع قضایی اجرا شد.
وی با اعلام اینکه شهرستان محمودآباد با داشتن 17 هزار و 545 هکتار اراضی شالیزاری، عملیات خزانه گیری کل این اراضی معادل 100 درصد را در سال جدید انجام داده است، تصریح کرد: تاکنون 23 مورد آزمون خاک از این زمین‌های شالیزاری صورت گرفت.
وی ادامه داد : 17 هزار و 545 هکتار شالیزار در محمودآباد وجود دارد که سالانه 101 تن شلتوک از آن برداشت می‌شود.

پیام مازند

این مسئول ذکر کرد: 566 دستگاه نشاکار در این شهرستان برای سهولت در نشای برنج فعالیت می‌کنند.
هادی زاده یادآور شد: برای حفاظت و صیانت از زمین‌های کشاورزی در سال گذشته با عملیات گشت زنی، دهگردشی و نظارت اکیپ گشت حفاظت از اراضی شهرستان محمودآباد ، 479 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در زمین‌های کشاورزی این شهرستان شناسایی و از تغییر کاربری غیرمجاز 145 هزار مترمربع زمین جلوگیری شد.
105 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در محموداباد
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد تاکید کرد: 105 مورد پرونده تغییرکاربری غیرمجاز به مساحت 81 هزار و 836 مترمربع به ارزش تقریبی 4 هزار میلیارد ریال که با استناد ماده 3 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها به مراجع قضایی معرفی شد.

پیام مازند

وی اظهار کرد: برای تنظیم بازار مرغ در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، مرغ منجمد با قیمت مصوب 65 هزار و 700 تومان توسط عاملین سیار و ثابت در سطح شهرستان و در سطح روستاها نیز توزیع شد.
انتهای پیام

http://www.Mazan-Online.ir/fa/News/784826/نقش-محمودآباد-مازندران-در-تامین-امنیت-غذایی-کشور
بستن   چاپ